Instagram Whatsapp Facebook


Düğün Fotoğrafcısı İzmir

İzmir Düğün Hikayesi

Alaçatı Fotoğrafcısı

Sorunsuz Düğün Günü için Gelinlere 10 Altın Kural

Sorunsuz Düğün Günü için Gelinlere 10 Altın Kural

Düğün gününe sayılı saatler ...

Düğün gününe sayılı saatler kaldı.Her şey hazır ama kusursuz olmasını planladığınız gecenizi baltalayabilecek ihtimalleri düşünmekten uykularınız kaçıyorsa, bu yazıyı okumayı sakın ihmal etmeyin.Çocukluğundan beri evleneceği günün hayalini kuran genç kızlar için, düğün gecesinin kusursuz olması önemlidir. Bu yüzden, asla unutmamanız, düğün günü gelmeden önce mutlaka yapmanız gerekenleri sizin için listeledik:

1) Yapılacaklar listesi hazırlayın.Aklımız, yoğun stres altındayken, bizi şaşırtmanın, önemli ayrıntıları unutturmanın yollarını arıyormuş gibi hissederiz bazen. Üstelik, son dakikada unuttuğumuzu fark ettiğimiz o ufacık ayrıntılar, gecemizin bütününe yayılacak sıkıntılara neden olabilir.Bu yüzden, düğünden en az bir hafta önce, yapmanız gerekenleri listeleyin. Bu süreçte yakınınızda olan birkaç kişinin, en önemlisi de damadın fikrine başvurarak, listenize son halini verin. Unutmayın, söz uçar, yazı kalır.

2) İletişim ağınızı iyi yönetin.En güzel pastacı ile anlaşsanız, sanat eserlerini kıskandıracak kalitede fotoğraflara imza atan bir fotoğrafçınız olsa bile, eğer onlarla doğru bir iletişim ağına sahip değilseniz, son dakika sürprizleri kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden mutlaka, kiminle irtibata geçeceğinizi belirleyin. Mümkünse, o kişilere ulaşamamanız durumunda yedek bir numara daha isteyin. Düğün fotoğraflarınızın hangi gün saat kaçta çekileceğini, pastanızın ne zaman teslim edileceğini, gelin arabanızın nerede süsleneceğini önceden bilir ve ihtiyacınız olan kişilerle iletişim halinde olursanız, son dakika sürprizlerinden o kadar uzaklaşmış olursunuz.

3) Her zaman bir B planınız olsun.Sizi prensese çevirecek o harika makyöz son dakikada randevusunu iptal edebilir, gelinliğinizin fermuarı, giyinirken sökülebilir. Tüm bu durumlar karşısında gözyaşlarına boğulmak, sinirlenmek ve gecenizi berbat etmek yerine hemen B planınızı devreye sokun. Aksiliklere odaklanmak yerine ‘Şimdi ne yapabilirim?’i düşünmek, size nefes alma fırsatı sunacaktır. Mesela son dakikada saç ve makyaj planlarınızda değişiklik olması ihtimaline karşı, düğün salonun etrafındaki kuaförlerle ilgili minik bir araştırma yapabilir, böylece meydana gelebilecek aksilik ihtimalini bir parça hafifletebilirsiniz.

4) Yedek ayakkabı, kalıcı ruj ve gecenin ruhuna hizmet edecek ayrıntılarDüğün gecenizde dudaklarınızın ışıltısını kaybetmemesi lazım. Üstelik, gelin ayakkabınız ayağınızı vurduğu için köşede oturup misafirleri alkışlayamazsınız. O halde, yanınızda mutlaka bulundurmanız gerekenlere rahat bir ayakkabıyı, makyajınızın bozulması durumunda imdadınıza koşacak makyaj malzemelerini eklemeyi unutmayın.

5) Hiç bir işi son dakikaya bırakmayın.Gelinler, düğün öncesi fazla kilo alabiliyor ya da normalin üzerinde kilo kaybedebiliyor. Bu gibi durumlarda son gelinlik provasının çok geç tarihe alınmaması ya da çok önceden tamamlanmış olmaması önem arz ediyor. Düğün salonuna zamanında karar vermek, programı çok önceden belirlemek faydalı oluyor.

6) Kendi işinizi kendiniz yapın.Çok güvendiğiniz dostlarınızın yardımına elbette ihtiyacınız var. Ancak asla ihmal edilmemesi gereken işler için başkalarını görevlendirip , işin tamamlandığını farz ederek aklınızdan silmeyin. Zira herhangi bir ihmal karşısında, dostunuzun özür dilemesi bile zararı karşılamaya yetmeyecektir.Bu nedenle, iş bölümü yapsanız bile, kimin ne ile ne kadar ilgilendiğini mutlaka takip edin.

7) Davet listenize dikkat!Düğün öncesinde yapılan en büyük hatalardan biri, davetli listesine gerekli özeni göstermemek. Çoğu zaman çağırmayı unuttuğunuz yakınlarınızı daha sonra hatırlayabilir ve vicdan azabı duyabilirsiniz. Bu nedenle düğün gecenizde yanınızda olmasını istediğiniz insanları belirlemek için kendinize vakit ayırın. Davet etmek istedikleriniz kadar, istemediklerinizi doğru belirlemek de son derece önemli. Gergin bir ortam istemiyorsanız, eş adayınızla da bu konuyu konuşabilir, beraber, mutluluğunuzu paylaşacak sevdiklerinizi, davetli listenize ekleyebilirsiniz.

8) Ailenizle vakit geçirin.Düzeniniz değişecek ve kendi çekirdek aileniz ile daha fazla ilgilenmeniz gerekecek. Bu duruma psikolojik olarak hazırlanmak için kendinizle baş başa kalmak veya ailenize daha fazla zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Bu süreçte duygusal davranarak sevdiklerinizden uzaklaşmaya çalışmak faydadan çok zarar getirecektir. Aksine, onlarla daha fazla vakit geçirin ve korkularınızı paylaşmaktan çekinmeyin. Unutmayın, her ne kadar ayrılıyormuşsunuz gibi görünse de aslında aileniz daha da büyüyor, gelişiyor.

9) Sevgilinizi ihmal etmeyin.Ömrünüz boyunca birlikte olacaksınız, evet. Ancak birbirinize en çok şimdi ihtiyacınız var. ‘Şimdi’nin kıymetini bilin ve eş adayınızı bu stresli süreçte yormamaya, üzmemeye gayret edin. Onu karmaşa içinde yalnız bırakmayın ve evlilik sürecinin onu da strese soktuğunu aklınızdan çıkarmayın. Birlikteliğinizi zedelememeye özen gösterin. Unutmayın, sizi bir arada tutan aşkınız, tüm bu merasimden çok daha önemli ve değerli.

10) Keyfini çıkarın.Nasıl bir aksilik olursa olsun, düğün gecenizi unutulmaz kılmak sizin elinizde. Olaylara verdiğiniz tepkiler, gerginliğiniz, stresiniz geceye yansırsa, konuklarınız bile yanınızdan mutsuz ayrılacaktır. Ancak mükemmellik takıntınızdan kurtulur ve aksiliklere aldırmayarak gecenin tadını çıkarırsanız, insanlar da mutluluğunuzu paylaşıp geceden keyif alacaktır.Unutmayın, bu gece en mutlu geceniz ve sizin dışınızda kimse, büyüsünü bozamaz.

Metin : Deniz Bilgen

Fotoğraf : Hakan Özfatura

/ 1299

INSTAGRAM DA BENI TAKIP EDIN


Portfolyo

Fine Art I

Fine Art I

Göster
Dream Catcher

Dream Catcher

Göster
MUKK Collection

MUKK Collection

Göster
Life is Beautiful

Life is Beautiful

Göster
Summer Tone

Summer Tone

Göster