Instagram Whatsapp Facebook


Düğün Fotoğrafcısı İzmir

İzmir Düğün Hikayesi

Alaçatı Fotoğrafcısı

2016 Düğün Fotoğrafcılığı Kısa Belgeselim

2016 Düğün Fotoğrafcılığı Kısa Belgeselim

Yılın son günlerine yaklaşıyoruz, ...

Yılın son günlerine yaklaşıyoruz, 2016 senesi benim için gayet hareketli ve enteresan bir yıl oldu, örneğin darbe girişimi sabahı kuşadasına düğün çekimine gitmek, viyana da düğün hikayesi yapmak ve ekim ayında dünya gelen oğlum Rayan…. aklıma ilk gelenler… Her fotoğraf çekimim, bana farklı duygu ve hikayeler yaşattılar. Bende söz uçar yazı kalır sözünü baz alarak iç sesimi yazıya dökmek istedim, umarım keyif alırsınız bu kısa serüvenimde :)


Bu yazımda 2016 yılını kendi açımdan ve düğün fotoğrafçılığını durumu hakkında değerlendirmek istiyorum.


Ekipman olarak 2 adet Canon Mark 3 ile çalışmaya başladım. Geniş açı seven biri olarak Canon 16-35 II 2.8 geçiş yaptım. Canon 85 mm 1.8 vazgeçilmezim ama Canon 85 mm 1.2 II versiyonu için göz kırpmalarım başladı..


Bu sene daha da kurumsal ve profesyonel çalışma şartları için yenilikler yaptım. Öncelikle İzmir Esnaf ve Sanatkarlar ve Fotoğrafçılar Odasına kaydıma yaptırdım. Çekimlerde daha konsantre olabilmek için sabit asistanımla çalışmaya başladım, bu hem bana hem de çiftlere rahatlık kazandırdı. Kendi aracımı alarak çiftlerden bağımsız şekilde seyahat etme imkanı sağladım, böylelikle istediğim kadar ekipmanımı araca koyabiliyorum.


Fotoğraf düzenlemesinde her yıl tarzımı yenilemeye çalışıyorum, Bu sene aşırı canlı düzenleme yerine canlı ve pastel renk arası tonlar çalışmaktan daha da keyif aldım. Doğallık yine ön plandaydı.


Bu sene çiftlerimiz biraz daha romantikti, sanırım ülkenin havası çiftlerimizi ruh hallerini biraz etkilemişti. Ayrı eten bu sene çiftlerimiz konu hakkında daha bilinçlilerdi, ne istediklerini daha iyi biliyorlardılar. Özellikle sıcak havalardaki çekim zorluğu ve hafta sonu insan kalabalığını göz önüne alarak, Temmuz öncesi, Ağustos sonrası ve Hafta içlerini tercih ettiler.


Şimdi gelelim en keyifli yere :) Bu sene aklıma gelen ilk 10 fotoğrafı ufak notlarla sizinle paylaşmak istiyorum. 2017 başında seçtiğim 100 fotoğrafı da sitemde yayınlayacağım.



Aylin + Görkem


Çeşme Delikli Koy
Bilen bilir Almanya – Stuttgart doğumluyumdur, ancak 5-6 yaşlarında annem ve babamın memleketi olan İzmir e temelli dönüş yaptığımız için İzmirliyim derim. Çiftim çekim için Almanya dan İzmir e geldiler, hem kına gecelerini İzmir de yaptılar hem de bizde bahar ayında çok keyifli ve renkli bir çekim gerçekleştirdik.



AyÅŸe + Fatih


Save the Date Ä°zmir
Ayşe ve Fatih bu senenin en keyifli çiftlerinden sadece bir tanesidirler, Evliliklerinin 10 yıllarında save the date tarzında çekim isteyen çiftinin bu isteklerini dostlarıyla birlikte keyifli bir şekilde gerçekleştirdik.

back stage


Gizem ve Can


Trash Dress

Daha önce düğün fotoğraflarını çektiğim bir çiftimin üniversiteden yakın dostları, neredeyle hiçbir yönlendirme yapmadan doğal ve eğlenceli pozlarla akıllarda kaldılar.


Başak ve Çağlar


Düğün Fotoğrafcısı Viyana
Yurt dışı çekim hayalimizi gerçekleştirdiğimiz çiftimiz, ilkler her zaman akılda kalıcıdır. Viyana da keyifli bir düğün hikayesi gerçekleştirdik. Yazının en altında video hikayesini de izleyebilirsiniz..



Evrim ve Eren


Düğün Fotoğrafcısı Alaçatı
Bu seneki en detaycı gelinlerimden sadece bir tanesiydi. Evrimi iyi anlayamaya çalıştım ve çok içimize sinen bir çalışma gerçekleştirdik..


Esin ve Gökalp


Düğün Fotoğrafcısı Bodrum
Bu senin en romantik çiftlerinden, bana sadece anlarını yakalamak düşmüştür. Hep böyle enerjik ve pozitif kalın..


Selda ve Çağatay


Düğün Fotoğrafcısı Çesme
Sağlık ve Hava durumlarından dolayı 3 kere ertelediğimiz efsane çekim :) Muhteşem doğallıklarıyla beklediğimize değdi doğrusu ;)


Meltem ve Ali


Düğün Fotoğrafcısı Konsept
Günün yarısını gelinlik ve damatlıkla gerçekleştirdiğimiz çekimleri gün sonuna doğru save the date çevirerek 2 farklı duyguyu aynı günde bize yaşatmışlardır, çok naif çiftimizdi ve çok güzel ve keyif bir aileye sahiptiler. Hep yüzünüz gülsün..



Hülya ve Feyyaz


Düğün Fotoğrafcısı Kuşadası
Çekim için ta Bursa dan zahmet edip geldiler, Çok güzel hazırlanmıştılar. Her anı ayrı keyifli bir çekim gerçekleştirdik hep birlikte :)



Dileda ve Burak


Düğün Fotoğrafcısı İzmir
Bazı çekimler vardır hiç bitmesin isterim, gün nasıl hızlı geçer, güneş neden erken batar diye üzülüyorum, işte bu hisleri yaşadığım çiftlerin başında geliyorlardı. Nezaket ve Sıcak kanlılık ta son derece cömerttiler, 2016 da aklımda kaldınız.



Evet bir düğün blog yazımın sonuna geliyorum, Yazının sonunda kendimi hafif hüzünlü ve tatlı keyifli hissediyorum. Bu işi iyi ki yapıyorum diye iç geçirirken buluyorum kendimi. Bu seneki tüm çiflerime bana kattıkları tecrübeler için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.



Bir sonraki yazımda yüksek enerjili Pınar ve Yiğitcem düğün hikayesini kaleme alıcağım..

Yazar / Author :
Hakan Özfatura / Düğün Fotoğrafıcı İzmir


/ 1718

INSTAGRAM DA BENI TAKIP EDIN


Portfolyo

Fine Art I

Fine Art I

Göster
Dream Catcher

Dream Catcher

Göster
MUKK Collection

MUKK Collection

Göster
Life is Beautiful

Life is Beautiful

Göster
Summer Tone

Summer Tone

Göster