Instagram Whatsapp Facebook


Düğün Fotoğrafcısı İzmir

İzmir Düğün Hikayesi

Alaçatı Fotoğrafcısı

Düğün fotoğraflarım nasıl olmalı !

Düğün fotoğraflarım nasıl olmalı !

Prensesleri kıskandıracak kadar güzelsiniz, ...

Prensesleri kıskandıracak kadar güzelsiniz, üstelik prensiniz de yanıbaşınızda! Ömür boyu sürecek masalınızın başlamasına tek bir imza kalmış. Bu güzel anı ölümsüzleştirmek istiyorsunuz. Çocuklarınızın hatta torunlarınızın duvarlarını süsleyecek çerçevenin içinde, tıpkı hissettiğiniz gibi masalınızı yansıtmak istiyorsunuz. O halde bu yazıyı iyi okuyun!

- Düğününüzü nasıl hatırlamak istersiniz?

Düğün salonlarına, ikramlara, kıyafetlerine, aksesuarlarına ve hatta konuk listelerine bile kılı kırk yararcasına özenirken, tarzınızın ve hayalinizin ne olduğunu bilmeyen bir düğün fotoğrafçısıyla çalışmak, her şey bitip de fotoğrafları elinize aldığınızda yüzünüzde kocaman bir hayal kırıklığından başka ne verebilir ki size?
O halde bu denli önemli bir mevzuyu şansa bırakmayın ve işinin ehli olan, görsel zekası gelişmiş ve ne istediğinizi iyi analiz edebilecek profesyonellerle çalışın. Unutmayın, düğün fotoğraflarınız, en mutlu gününüzün tek kanıtı olacak ve nasıl göründüğünüz, bir ömür boyu hatırlanacak.

- Düğün Fotoğrafcısını Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim !
Düğün fotoğraflarınız, duygularınızı ve mutluluğunuzu en iyi şekilde yansıtırken, sizin güzelliğinizi de mümkün olduğunca gözler önüne sermeli. Unutmayın, fotoğraf bir sanattır. Bu yüzden sizin için en doğru ‘sanatçı’ ile çalıştığınızı anlamanız için bazı konuları gözden geçirmeniz son derece yararlı olacaktır.

1) Referanslar
Çevrenizden bu konula ilgili doğru referanslar almak son derece faydalı olacaktır. Üstelik arkadaşlarınızın çalıştığı ve çok memnun kaldığı kişilerle çalışmak hem zaman tasarrufu sağlayacak, hem de işleri görebileceğiniz için fikir sahibi olmanıza yardımcı olacaktır. Peki ya aksi durumlar? En yakın arkadaşınızın düğün fotoğraflarını gördünüz ve beyninizden vurulmuşa döndünüz. Onun gibi güzel bir kız nasıl bu kadar vasat gözükmüş olabilir? Olumlu referansları göz önüne almak yeterli olmayacaktır. Olumsuz referanslarla, kiminle neden çalışamayacağınızı da göz önünde bulundurmak, seçimlerinizi daha doğru kılacaktır.

2) Bu iş tarz meselesi
Masaları süsleme stiliniz bile tarzınızla ilgili fikir verir. Üstelik herkesin gözlerini kapadığında hayal ettiği bir resim vardır. Hele ki söz konusu düğünleriyse! O halde fotoğrafçınızın ne istediğinizi anlaması ve isteklerinizi karşılayabilecek yeterlilikte olması önem arz edecektir.

3) Uyumlu çalışabilecek misiniz?
Fotoğraf çekmek ekip işidir. Işıkçısından, gelin ve damadın arkadaşlarına kadar herkesin enerjisi yüksek olmalı. Ne istediğinizi iyi bilmeli ve fotoğrafçınıza iyi yansıtabilmelisiniz.
Üstelik doğal olmalı, en güzel, en sıcak karelerin doğal görüntülerde yakalanabileceğini unutmamalısınız.
Dostlarınızla çekime gitmek, hem fotoğraflarınıza hikaye katacak, hem de kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

4) Fotoğrafçı mı asistan mı?
Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise çekim için anlaştığınız kişi fotoğrafçı bile olsa sizinle çekimi gerçekleştiren kişinin asistan olması riski.
Daha önce ekiple çekim gerçekleştirmiş arkadaşlarınızdan fikir alabilir, kiminle çalışacağınızdan emin olabilirsiniz.

- Gelin ve Damatların Dikkat Etmesi Gerekenler

1) Düğün fotoğrafında tanıdıkların yer alması
Öncelikle düğün fotoğraflarınızın çekim aşamasının da profesyonel bir süreç olduğunu unutmayın. Kullanılacak kadrajlar, ışığı en iyi kontrol edebileceğiniz saat dilimleri, makyajınız, çekimlerde kullanacağınız aksesuarların seçimi ve dostlarınızla belirleyeceğiniz fotoğraf kompozisyonları her ne kadar doğal akışta belirlense de, çekim öncesinden de hazırlık yapmış olmak işlerinizi kolaylaştıracaktır. Size zaman kazandırmanın yanı sıra, ‘Daha başka ne yapabiliriz?’ e fırsat tanıyacaktır.

2) Düğün fotoğrafında tarz belirleme

Yansıtmak istediğinize karar vermeniz de son derece önemli. Romantik bir fotoğraf albümü mü istiyorsunuz yoksa çılgın mı? Akla gelmeyeni yapmanın peşinde misiniz yoksa aşkınızın fotoğraf karelerinden fırlayacak kadar yoğun yansımış olmasını mı istiyorsunuz? Seçiminizi yapın ve fotoğrafçınızla çekimi gerçekleştirebileceğiniz mekanlar üzerine konuşun.

3) Olası aksiliklere Pratik çözümler
Fotoğraf çekiminin gerçekleştirileceği gün havanın durumu bile son derece önemli. Hayaliniz kumsalda fotoğraf çektirmekse, belki de rüzgarın gelin tülünüzü savurmasına mani olamayacaksınız ve belki de istediğiniz kareleri yakalayamayacaksınız. İşte burada fotoğrafçının yetenekleri devreye girecek. İyi bir fotoğrafçı, rüzgarı da nasıl kullanacağını bilir. Makyajınızı mahveden yağmuru bile romantik bir çekimin detayı haline getirebilir.

Metin : Deniz Bilgen

Fotoğraf : Hakan Özfatura
/ 1370

INSTAGRAM DA BENI TAKIP EDIN


Portfolyo

Fine Art I

Fine Art I

Göster
Dream Catcher

Dream Catcher

Göster
MUKK Collection

MUKK Collection

Göster
Life is Beautiful

Life is Beautiful

Göster
Summer Tone

Summer Tone

Göster